Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Kūka ‘Zemeņu svaigums’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sācies zemeņu laiks, un es Jums piedāvāju ātras un garšīgas kūkas recepti.

Kūkai nepieciešams:
360 g Selgas cepumu;
200 g sviesta;
0,5 l salda krējuma;
700 g zemenes;
6 ēdamkarotes cukura;
5 tējkarotes želantīna.

Pagatavošana:
Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
Sablendē zemenes ar cukuru. Saputo saldo krējumu. Sablendētās zemenes iemaisa saldajā krējumā. Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs.
Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt. Kad sastingusi, noņemam tortes formas maliņu.
Rotā ar šokolādi, zemenēm un piparmētru lapiņām.

Kūka ir ļoti garšīga!

Labu apetīti!

Dalīties.

4 komentāru

Atstāt Ziņu