Vārda dienu svin: Jāzeps, Juzefa

Klasiskā vafeļu mīklas recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bērnībā tie bija īsti svētki, kad mājās tika ceptas vafeles. Māju piepildīja tveicīgā, cukuraini sviestainā smarža, nemaz nerunājot par to, ka vafeļu krāvums saruka acumirklī, vēl neizdzisis. 

Esmu bezgala priecīga, ka šo bērnības garšu un atmiņas joprojām varu klonēt, jo ir pierakstīta gan oriģinālā mīklas recepte, gan arī mammas vecā, labā vafeļu panna vēl funkcionē.     

Nepieciešams (1 porcijai):
200 g sviesta (var izmantot arī margarīnu)
5 olas
5 ēd.k. cukura
5 ēd.k. miltu

Pagatavošana:
1. Sviestu izkausē, bet neuzvāra.

2. Pievieno olas un visu rūpīgi sajauc.

3. Pievieno cukuru un maisa līdz tas izkusis.

4. Pievieno miltus (ideālā gadījumā izsijā caur sietu, tad mīkla sanāks gaisīgāka).

5. Maisa mīklu līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un tajā vairs nav miltu kunkulīšu. 

! Ja gribas kraukšķīgākas vafeles, tad mīklai var pievienot ēdamkaroti atdzesēta ūdens (ja to dara, tad ūdeni pielej pirms tiek pievienoti milti).

 

Lai izdodas!

 

Pamēģini arī šo!

VILTOTĀS STROPA VAFELES

Garšas ziņā rezultāts līdzinās veikalā nopērkamajām stropa vafelēm. 

 

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu