Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Ķiršu parfē ar vafelēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas parfē pagatavošanai:
200ml saldais krējums
100g svaigais siers
2 olu dzeltenumi
60ml piens
ķiršu džems 4 kārtīgas ēd.k
ap 4 ēd.k cukurs

Sastāvdaļas vafeļu pagatavošanai:
150g sviests
2 olas un 2 baltumi (tie mums paliek pāri no parfē gatavošanas)
1 glāze milti
1/2 glāze kukurūzas ciete
1 glāze cukurs
50 g puscietais siers
1/2 tēj.k cepamais pulveris

Gatavojam parfē:
Olas dzeltenumus samaisam ar 2 ēd.k cukura. Pielejam pienu, izmaisam un liekam karsēties uz mazas uguns.

Karsējam nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu līdz sabiezē,ap 10 minūtēm.

Ļaujam atdzist.

Saldo krējumu saputojam ar atlikušo cukuru un svaigo sieru. Ieputojam atdzisušo krēmu un ķiršu džemu.

Sanāk biezs krēms, kas jau tagad labs baudīšanai, bet mēs turpināsim gatavot iesākto parfē.

Krēmu saliekam traucņos un liekam saldētavā uz 3-5 stundām.

Ja parfē vēlamies spiest ar konditorejas šprici, tad jau pēc stundas to varam darīt, jo pēc 3-5 stundam tas būs par cietu un būs jagaida līdz atlaižas.

Gatavojam vafeles:
Sviestu putojam ar cukuru līdz krēmīgai masai, pa vienai ieputojam olas. Iemaisam cepamo pulveri uz smalkās rīves sarīvētu sieru, kukurūzas cieti un pēdējos beram miltus, bet pakāpeniski. Mīkla sanāk bieza, nevis tekoša, bet drīzāk krītoša.

Liekam plānā kārtņā vafeļu pannā un cepam gatavas.

Vafeles sanāk ļoti maigas, tās nav kraukšķīgas, bet ļoti gardas.

Šī kombinācija – ķiršu parfē ar vafelēm- ir burvīga!

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu