Vārda dienu svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ķirbja kūka ar piparkūku garšu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Īsta Ziemassvētku gaidīšanas laika kūka. Kad to cepu, visa māja ievijas saldā, aicinošā smaržā. Un cik labi tā garšo kopā ar karstu kakao vai zāļu tēju!

Recepte nav nekāds jaunums, ķirbja kūkas recepti no māsas aizņēmos jau sen (tā ir nopublicēta arī te), taču šogad nolēmu nedaudz paeksperimentēt un, izmainot vien divas sastāvdaļas, radās kūka ar gluži citādāku garšu, īsteni Adventes laikam piemērota. Piedāvāju jums recepti izmēģināšanai:

Sastāvdaļas:
Ķirbja masai:
3 glāzes rīvēta ķirbja
3 ēd.k. cukura
3 ēd.k. brūnā cukura

Mīklai:
2 olas
100 ml augu eļļa
100 g cukura
šķipsniņa sāls
300 g pilngraudu kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 ēdamk. piparkūku garšvielas

Gatavošana:
Sarīvē ķirbi tik daudz, lai sanāktu pilnas 3 glāzes, ķirbim pievieno klāt 3 ēdamkarotes cukura un 3 ēdamkarotes brūnā cukura, samaisa un atstāj sasuloties.
Gatavo mīklu: 2 olas sakuļ ar 100 ml eļļas, pievieno šķipsniņu sāls, 100 g cukura, sakuļ. 300 g pilngraudu kviešu miltu iemaisa 2 tējkarotes cepamā pulvera un pievieno masai. (Kāpēc tieši pilngraudu kviešu miltus? Jo tie kūkai piešķir tādu tumšāku toni, un piešķir citu garšu, piparkūku niansei ļoti piestāv, arī veselīgāk!) Visu samaisa, pievieno klāt ķirbju masai, atkal samaisa. Liek ietaukotā veidnē un cep cepeškrāsnī ~ 180 -190 grādos 40 minūtes (laiks atkarīgs, gan no kūkas veidnes (cik tā bieza), gan no cepeškrāsns, tādēļ pārbauda kūkas gatavību iedurot tajā sērkociņu vai dakšiņu).
Lai garšīgs Ziemassvētku gaidīšanas laiks!

Padalies arī Tu ar savām mīļākajām receptēm. Šobrīd SievietesPasaule.lv rit konkurss- dāmas, kas padalīsies ar saviem virtuves meistarstiķiem, var savā īpašumā iegūt iedvesmojošas pavārgrāmatas!

Konkurss>>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu