Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Vienmēr gardais kēkss

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lielisks gardums pie tējas tases – kēksa gabaliņš ar žāvētiem augļiem, riekstiem un sēkliņām. Nataša māca, kā garšīgu kēksu uzcept pašai.

Sastāvdaļas:
(izmantotās glāzes tilpums 250ml)
3 mazas olas
100g sviests
1 glāze- jogurts vai skābais krējums, vai kefīrs
1,5 glāzes milti
2 tēj.k cepamais pulveris
1 citrona miziņa
1 ēd.k citrona sula
Dažādi žāvēti, kaltēti augļi, ogas, rieksti (kopā 1 glāze ). Man bija žāvētas plūmes, dateles, rozīnes, saulespuķu sēkliņas, bet var visu, kas vien garšo.
1 glāze cukurs, bet tad sanāks salds kēkss, ja vēlas mazāk saldu, tad 1/2 glāze

Pagatavošana:
30 minūtes pirms keksa gatavošanas sagriežam žāvētos augļus mazākos gabaliņos un aplejam ar citrona sulu un citrona miziņu. Izmaisam un ļaujam atdzīvoties žāvējumiem, ik pa 10 minūtēm (aptuveni) apmaisam.

Olas saputojam ar cukuru līdz krēmīgai masai, līdz cukurs ir izkusis, pievienojam jogurtu vai skābo krējumu vai kefīru un saputojam.

Pievienojam izkausētu, atdzesētu sviestu un vēlreiz saputojam.

Pievienojam miltus sajauktus ar cepamo pulveri, saputojam.

Maisam iekšā saulespuķu sēkliņas, atdzīvojušos žāvētos augļus ar visu šķidrumu. Ar karoti izmaisam.

Liekam formā un cepam ap 180 grādiem ap 50 minūtēm,protams, atkarīgs kāda forma. Jo plānākā kārtā mīkla, jo ātrāk cepas. Var arī mazās keksa formiņās cept ap 20-30 minūtēm. Cep līdz keksa virsa ir skaisti brūna.

Dalīties.

Atstāt Ziņu