Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Dažādo formu siera-kukurūzas cepumi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šie cepumi ir interesanti, ka var variēt gan ar to garšu – gan saldi, gan sāļi, gan ar formu, jo varam izveidot to, kādu vien vēlamies.

Sastāvdaļas:
100g svaigais siers
100g sviests vai margarīns
50g rīvēts puscietais siers (Krievijas, Holandes)
Ap 2-3 glāzes kukurūzas milti (pēc vajadzības)
1 ola
1 tēj.k sāls vai 3 ēd.k cukurs pēc vēlēšanās (atkarībā vai cepumus gatavos saldus vai sāļus)

Pagatavošana:
Sviestu sagriežam mazos gabaliņos un sakapājam, iesākumā kopā ar 1 glāzi miltiem. Pievienojam svaigo sieru, olas dzeltenumu un ar rokām sajaucam. Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu puscieto sieru, sāli vai cukuru un beram klāt pārējos miltus, ne visus uzreiz.

Mīcām mīklu. Tai jāsanāk maigai, mīkstai, bet tā, lai nelīp pie rokām. Tad mīklu saveļam un ieliekam maisiņā, paturam 1 stundu ledusskapī.

Gatavo mīklu izrullējam cik biezu vēlamies. Lai uz mīklas nebūtu jāber milti, iesaku to rullēt uz cepamā papīra. Izspiežam cepumus. Apsmērējam ar viegli sakultu olas baltumu.

Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

Cepumu formu var veidot kādu vēlas. Es veidoju aplīšus ar glāzi, kā arī pēc tam tos sarullēju rullīšos ko apviļāju cukurā. Veidoju arī zaķīšu formas cepumus.

Cepumi sanāk maigi drupeni ar interesantu siera garšu.

Recepte iesūtīta  svaigā siera recepšu konkursam. Piedalies arī Tu un laimē garšīgas balvas no „Kārums”!
SPIED ŠEIT >>>’Kārums’ svaigā siera recepšu konkurss

Dalīties.

2 komentāru

  1. Natālija Rogova on

    Jā,šajā receptē piemirsu sabildēt katru produktu atsevišķi.Bet tā kā receptes iesūtu ne tikai konkursam,bet arī tā pat vien,tad manis pēc šī recepte var nepiedalīties konkursā 😉

Atstāt Ziņu