Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Plūmju kūka, cepta kājām gaisā

Pinterest LinkedIn Tumblr +


pašs plūmju laika gardums. Bezgala aromātisks un gaisīgs biskvīts un atspirdzinošs plūmju dekors. 

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
15 plūmes Skoroplodnaja
~50 g brūnā cukura
150 g sviesta
1 ola
120 g parastā cukura
5 ēd.k. piena
8 ēd.k. miltu
1 tēj.k. cepamā pulvera
šķipsniņa sodas
1/2 tējk. kanēļa
1/2 tējk. vanilīna cukura
šķipsniņa sāls
rīvēta apelsīna miziņa (no aptuvei 1/4 apelsīna)

Pagatavošana:
Ar sviestu ietauko cepamo trauku (es izmantoju keksa formu). Izkausē ~50 gramus sviesta un izkausē tajā brūno cukuru. Lej to cepamā trauka pamatā. Nomazgā plūmes, pārgriež tās uz pusēm un izņem kauliņus. Ar griezto pusi uz leju kārto plūmes cepamtrauka pamatā. Bļodā liek atlikušo sviesta daudzumu un izkausē. Pievieno parasto cukuru, vaniļas cukuru, kanēli. Pievieno pienu un olu. Visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un sodas. Visu atkal rūpīgi maisa, lai izviedotos viendabīga masa. Pierīvē apelsīna miziņu. Mīklu lej pāri cepamajā traukā izkārtotajām plūmēm. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī ~200 grādu temperatūrā uz aptuveni 30-40 minūtēm. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti – ja tam, iedurot kūkā, nepielīp mīkla, kūka būs gatava. 

  

Kad kūka nedaudz padzisusi, to apgāž un izņem no cepamā trauka un karamelizējušās plūmītes nonāk atkal virspusē. 

Bauda siltu, aukstu, vienu pašu vai ar saldējumu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu