Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Vieglā biezpiena jogurta torte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas

  • 150 g cepumu („Selga” vai citi līdzīgi)
  • 80 g sviesta
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 tējk. vanilīncukura
  • 500 g biezpiena
  • 200 g jogurta
  • 4 tējk. želantīna
  •  ~ 400 g melleņu un aveņu (var likt citas ogas)

Pagatavošana
Želantīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un ļauj uzbriest.            
Cepumus smalki saberž un labi samīca kopā ar mīkstu sviestu veidojot stingru masu. Tortes veidnē liek sagatavoto masu un stingri piespiežot, izklāj un nolīdzina. Kamēr gatavo pildījumu veidni noliek aukstumā.   
Blenderī liek biezpienu, jogurtu, karstā ūdens peldē izkausēto želantīnu, cukuru un vanilīnu. To visu sablenderē viendabīgā masā. Sagatavotajā tortes veidnē virs ieklātās cepumu un sviesta kārtas klāj kārtiņu pildījuma, pa vidu iespiežot ogas. Pa virsu pārklāj pārējo pildījumu un atlikušās ogas. Veidni uz trīs stundām liek ledusskapī. Torti var greznot ar svaigām ogām vai pūdercukuru.

 

Dalīties.

6 komentāru

  1. lieta tāda, ka nevaru lietot želantīnu uzturā, vai ir kāda alternatīva želantīnam šajā receptē?

  2. Līga Ozoliņa on

    Esmu dzirdējusi par tādu vielu kā agars, kas ir augu valsts produkts. Samaisot ar ūdeni, tas kļūstot želejveidīgs, gluži kā želatīns. Tam neesot ne smaržas, ne specifiskas garšas. Vairāk gan neko nevaru pateikt – nezinu pat, kur tādu var iegādāties.

  3. Ļoti laba recepte, tikai vairāk cukura jāliek un nav pateikts kāds biezpiens jāizmanto – pilnpiena vai vājpiena. Tam arī ir liela nozīme =)

  4. Super recepte. Es liku vaniļas (saldo) jogurtu, papildus cukurs neprasījās. Sanāca ideāli. Un tā kā Somijā nav pieejams Latvijas standarta biezpiens, izmantoju nosusinātu "mājas sieru'. Tā kā var variēt.

Atstāt Ziņu