Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Deserts ‘Kur palika pārpalikušās piparkūkas?’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pašceptas, dāvinātas, “Laimas” apaļās, “Selgas” kantainās vai kādas citas piparkūkas, lai cik gardas būtu, mēdz uzkavēties saldumu traukā vēl ilgi pēc decembra svētkiem. “Velosipēdu neizgudroju”, bet labprāt padalos ar savu nesen pagatavoto desertu, kas ļaus ieraudzīt aromātiskos cepumus citā gaismā!

Mans variants (foto redzamais):
Sablenderētas “Selgas” piparkūkas (starp citu, pirktas te, Anglijā) kārtotas glāzēs pamīšus ar mazos gabaliņos sagrieztiem mandarīniem un putukrējumu (joprojām neesmu putotāja/miksera īpašniece, tāpēc šoreiz izlīdzējos ar gatavo, aerosola variantu). Bet esmu pārliecināta, ka pašu putots saldais krējums ar cukura un vaniļas piedevu būs krietni veiksmīgāks variants.

Otrs variants:
Mandarīnu vietā likt dzērvenes, es izmantoju žāvētas, turētas cukura sīrupā, bet vislabāk, protams, svaigas, sablenderētas ar cukuru vai arī rīvētas vai dzērveņu ievārījums (nav foto, bet vizuāli izskatās tīkamāk, košāk).

Rotāšana pēc sirds patikas un ledusskapī vēlams noturēt vismaz divas stundas pirms mielošanās!

Kaloriju skaitu nezinu, bet par tām nav jadomā, ēdot desertus!:)

 

Lai šis saldais ēdiens, mandarīnu, dzērveņu un piparkūku smarža Tev un taviem mīļajiem paildzina svētku sajūtu!

Lai harmonisks, aromātisks, visās jomās “garšīgs”, veiksmīgs un mīlestības pilns Jaunais Gads!

Dalīties.

Atstāt Ziņu