Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Flan jeb apgrieztais krēms brulē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 3 porcijām:
2  olu dzeltenumi
125ml saldais krējums 35%
75ml piens
3 ēd.k cukurs

Karamelei:
5 ēd.k brūnais cukurs
2 ēd.k ūdens

Pagatavošana:
Mazā katliņā vai pannā liekam ūdeni un cukuru, kas paredzēts karamelei. Karsējam uz nelielas uguns ik pa laiciņam apmaisot līdz  nedaudz sabiezē, nav šķidrs kā ūdens, bet staipīgs.

Kamēr gatavojas karamele, paralēli gatavojam krēmu. Olas dzeltenumiem pievienojam cukuru un izmaisam līdz viendabīgs, nav jāputo.

Uzsildam labi siltu pienu + saldo krējumu, nevāram.

Maisot lejam pienu+ saldo krējumu olu masā. Kārtīgi izmaisam līdz viendabīgs un cukurs izkusis.

Pa to laiku arī karamele gatava.

Trauciņos, par ko esam droši, ka tie izturēs 150 grādu tempertūru cepeškrāsnī, lejam karameli.
Ļaujam tai sastingt pāris minūtes uzgaidot un tad lejam krēmu. Ja uz šķidras karameles uzliesim krēmu, tad tas nedaudz sajaucas kopā, to pēc pieredzes iesaku.

Cepamformā liekam šos mazos porciju trauciņus, es izmantoju māla krūzītes. Lielajā formā ielejam labi siltu ūdeni, lai mazās formiņas būtu līdz pusei ūdenī.

Apsedzam ar foliju un liekam cepeškrāsnī ap 150 grādiem uz aptuveni stundu.

Gatavos desertus vēl dzesējam aukstumā kādas 2-5 stundas – jo ilgāk, jo labāk.

Tikko izcepti deserti ir šķidri, bet atdziestot tie labi saželēs.

Apgāžam formiņu uz šķīvīša, skaisti iznāk deserts un iztek karamele.

Krēms brulē sanāca satriecoši gards.

Ļoti maigs, mutē kūstošs, ar saldu karameļu sīrupu. Kaut šis bija mans pirmais franču deserta mēģinājums,tas sanāca burvīgs!

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

UN KĀDS IR TAVS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS? PAGATAVO, NOBILDĒ UN ATSŪTI RECEPTI MUMS!

BALVĀS- kvalitatīvie FISKARS Functional Form cepšanas piederumu komplekti!

Vairāk par konkursu lasi šeit>>>



Dalīties.

Atstāt Ziņu