Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Zefīra un zemeņu kārtojums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šim saldajam ir daudz un dažādas versijas, bet tiešām nesaprotu, kāpēc tas kļuvis tik populārs tieši šogad. Mana versija ir bez putukrējuma, tāds “light” variants. Bērnam var iemānīt bezgalīgu daudzumu zemeņu, tāpat arī pieaugušajiem, kad jau ir apnicis ēst tās ”plikas”.

Nepieciešams:
1 kg zemenes
1 iepakojums vaniļas (vai kāds cits) zefīrs bez glazūras (man patīk Laimas zefīrs)
600 g pilngraudu jogurts (vai jebkāds cits)

Pagatavošana:
Zefīru sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos, kārto to bļodas apakšā. Nākamo kārtu liek ar uz pusēm, vai smalkāk sagrieztām zemenēm (pārgrieztas, lai sula ar zefīru sadraudzējas) un pārlej ar jogurtu. Jogurtu lej tik, lai nosedz augšu, pārāk nepārspīlē. Liec ledusskapī uz kādām 4 stundām, lai visas sastāvdaļas labi savelkas, pa vidu var apmaisīt.

Pēc 4 h ņem desertu laukā no ledusskapja, uzrīvē tumšo šokolādi un dekorē ar piparmētras lapiņu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu