Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Auzu rudzu cepumi ar saulespuķu sēkliņām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Sastāvdaļas:
– 50 g sviests vai margarīns
– 1 ēd.k. medus
– 200 g cukurs
– 1 glāze rudzu milti
– 2 glāzes auzu pārslas
– 2 olas
– 1/2 tēj.k. soda
– sauja saulespuķu sēkliņas

Pagatavošana
Olas putojam ar cukuru līdz cukurs izkusis. Pievienojam izkausētu, atdzesētu sviestu, medu, saputojam. Auzu pārslas sablenderējam miltos, bet ja vēlas var arī likt neblenderētas.

Auzu pārslas sajaucam ar sodu. Iemaisam olu maisījumā, pievienojam saulespuķu sēkliņas, kas jau ir apceptas. Lēnām pievienojam rudzu miltus līdz mīkla ir cieta, mīcāma.

Mīklu liekam starp diviem cepamiem papīra gabaliem un izrullējam plānu, plānu, izspiežam cepumus, pārsmērējam ar sakultu olu un cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm, līdz viegli brūni.

Cepumi nav ļoti saldi, ir jūtamas visas garšas – gan rudzu, gan auzu, gan arī sēkliņu. Pievienot var visvisādas sēkliņas, bet, manuprāt, vislabāk der saulespuķu sēkliņas.

Cepumi ir viegli cieti, kraukšķīgi.

Dalīties.

Atstāt Ziņu