Gards našķis ne tikai Ziemassvētkos, bet arī citos svētkos un ikdienā – žagariņi.
Annas iesūtītā recepte konkursa Cepam cepumus! ietvaros.
Vajadzēs:
600 g miltu
4 ēd.k. cukura
2 olas
200 g skābā krējuma
šķipsniņa sāls
1 tējk. sodas (bez kaudzītes)
sula no pus citrona
citrona miziņa
Pagatavošana:
Bļodā iesit olas, pieber cukuru, pieliek rīvētu citrona miziņu un piespiež sulu no pusītes citrona! Visu samaisa.
Pielej skābo krējumu, samaisa.
Pieber miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja mīkla līp pie rokām, pieber vēl nedaudz miltu.
Mīklu izveltnē un sagriež apmēram 5 cm platās strēmelēs.
Katru strēmeli sagriež 2 vai 3 rombos.
Katrā rombiņā iegriež pa vidu 1 cm. Rombiņa vienu galu izvelk caur griezuma vietu.
Karstā eļļa liek izveidotās cepumu formiņas, apgroza un cep zeltaini brūnus.
Liek bļodā, kurā ir ielikts papīra dvielis, lai notek liekā eļļa. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Gatavs. Labu apetīti!
P.S. No šī mīklas daudzuma sanāk ļoti daudz žagariņu, ja ir maz ēdāju, taisāt uz pusi mazāk!
4 komentāru
mmmm, veselu mūžību nebiju taisījusi, tā sakārojās, ka būs pa svētkiem savējie jāpalutina
Bet labi, ja pielej mīklai klāt konjaku vai rumu, tad cepot eļļā neplīst.
Taisīju pēc šīs receptes,bet nezināju cik % krējumu ņemt. Mājā bija 15 %, sanāca diezgan pasausi, bet ir ēdami. Nākamreiz ņemšu 25 %, būs sulīgāki.
teksta nav minetas visas sastavdalas