Vārda dienu svin: Jāzeps, Juzefa

Siltie vistas gaļas salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šie salāti ir viegli un izsmalcināti, bet vienlaikus sātīgi un sildoši – kā radīti dienām, kad vēlies ieturēt ēdienreizi ar silto ēdienu, tomēr nopietnus pamatēdienus gatavot negribas. 

Paredzamais salātu pagatavošanas laiks ir 30 minūtes un ar sastāvdaļu sarakstā norādīto produktu daudzumu sanāks 4 personām. 

Nepieciešams:
3 vistas krūtiņas gabaliņi
2 ēd.k. vistas gaļas garšvielas
3 ēd.k. rapšu eļļas
1 sarkanā paprika (attīrīta no sēklām un sagriezta gabaliņos)
1 ledus salātu galviņa (rupji sagriezta)
100 g diedzētu zirņu
2 tomāti (sagriezti mazos gabaliņos)
1/3 svaiga gurķa (sagriezts šķēlītēs)
2 seleriju kāti

Nepieciešams salātu mērcei:
3 tējk. ābolu sidra etiķa
2 tējk. vistas gaļas garšvielas
1/2 sarkanā sīpola (smalki sakapāts)
3 ēd.k. olīveļļas

Pagatavošana:
No abām pusēm pārkaisa vistas krūtiņas gabaliņus ar vistas gaļas garšvielu. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns apcep vistas gaļu. Cep ~3 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un viegli brūna. Pārliek uz šķīvja.

Uzkarsē pannā eļļu. Noskalo un sagriež papriku lielos gabalos. Cep papriku 3 minūtes no katras puses, līdz tā viegli apcepas un kļūst mīkstāka. Pārliek uz šķīvja.

Noskalo un liek salātu lapas, diedzētos zirņus, tomātus, gurķus, selerijas un papriku uz liela šķīvja. Sagriež vistas gaļu šķēlītēs un pārkaisa salātiem.

Bļodā sajauc etiķi, piedevu vistas gaļas ēdieniem, smalki kapātu sarkano sīpolu un eļļu. Pārlej mērci salātiem tieši pirms pasniegšanas.

Dalīties.

Atstāt Ziņu