Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Salāti ‘Pavasara vitamīnu bumba’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vēl pirms pāris gadiem nebūtu pat iedomājusies, ka kaut ko tādu likšu mutē un ēdīšu ar baudu. Bet šopavasar jau ar nepacietību gaidīju, kad no zemes izlīdīs pirmās nezāles…lai tās sataisītu salātos un apēstu!

Pamēģināt tiešām ir vērts! Kā jau saka, pie visām jaunām garšām jāpierod, tādēļ no sākuma nezāles jauc klāt citiem, jau ierastākiem salātiem un zaļumiem, piemēram, Ķīnas kāpostam, lociņiem, redīsiem utt.

Sastāvdaļas
Pāris Ķīnas kāposta lapu, divas saujas jauno skābenīšu, divas saujas jauno gārsu lapiņu, sauja nātru, sauja jauno pieneņu lapiņu, loku buntīte

Pagatavošana
Vispirms jādodas pastaigā pa dārzu un jāsavāc nepieciešamās sastāvdaļas- jaunās nātru, gārsu, pieneņu lapiņas, skābenītes. Mājās visus savāktos zaļumus nomazgā, nātres noplaucē. Zaļumus sagriež. Sagriež arī pāris Ķīnas kāposta lapas (var izmantot arī ledussalātus vai lapu salātus) un lociņus. Visu sajauc.

Salātiem pieber šķipsniņu sāls, apslaka salātus ar citrona sulu, nedaudz augu eļļas, samaisa. Un gatavs! Svaigi, vitamīniem bagāti salāti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu