Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Pikantie zemeņu salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gatavojot šos salātus, nav noteikts, cik daudz jāņem, piemēram, Ķīnas kāposta, cik salātu, cik siera. Kādam garšos, ja salātos vairāk zemeņu, kādam, ja pavairāk siera.

Sastāvdaļas:
zemenes
dažādi lapu salāti
Ķīnas kāposts
siers „Talsu ritulis” ar zaļumiem
„Spilvas” citronu mērcīte
citrons
Santa Maria piecu piparu maisījums

Pagatavošana:
Ķīnas kāpostu sagriež, salātus saplucina, sieru sagriež kubiciņos, zemenes-palielos gabalos. Pievieno „Spilvas” citronu mērcīti, citrona sulu un piecu piparu maisījumu pēc garšas. Visu viegli sajauc.

Recepte iesūtīta   recepšu konkursam ‘Pikniks pēc stundas’

Dalīties.

3 komentāru

  1. Hm, nebiju iedomajusies, ka zemenes varētu likt arī salātos. Vai zemenes ar pipariem tomēr negaršo dīvaini? Nespēju to kaut kā iztēloties..

  2. Dace Paulauska on

    Protams, ka ar pipariem nevajag pārspīlēt, tos pieber mazdrusciņ (1-2 šķipsniņas), bet viss kopā garšo tiešām ļoti labi.

  3. Es arī zemenes esmu likusi klāt salātos, nav nekādas vainas. Tāpat jau salātos liek arī vīnogas, meloni,ananāsu, mandarīnu, apelsīnu utt. Tā kā par to nav jābrīnās.

Atstāt Ziņu