Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Kartupeļu salāti ar rukolu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
600 g kartupeļi
sāls
75 g rukolas
2 ēdamkarotes sasmalcinātas mandeles
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
5 ēdamkarotes olīveļļas
50 g rīvēts Parmezāna siers
Pipari
50 g zaļas olīves (es gan šoreiz tās savos salātos nepievienoju)
75 g saplūkāta Fetas siera

 

Pagatavošana:
1. Sālsūdenī izvāra kartupeļus.
2. Uz pannas, bez jebkādām taukvielām apgrauzdē samaltas mandeles (var arī darīt otrādāk – apgrauzdēt un tad sablenderēt un rukolu. Blenderī sablenderē apcepto rukolu, mandeles, sasmalcinātu ķiploku un olīveļļu. Iemaisa Parmezāna sieru, sāli un piparus. Kad uztaisīju šo pesto mērcīti, sapratu, ka man vajag vairāk, līdz ar to, taisīju vēl vienu porciju.
3. Bļodā liek sagrieztus kartupeļus (vidēji lielos, neregulāras formas gabalos) un liek klāt rukolas pesto mērcīti, visu kārtīgi apmaisa, lai kartupeļi paliek zaļi. Mērcei jābūt pietiekami daudz. Liek uz šķīvja sajaukto masu, klāt liek svaigu rukolu, saplūkātu fetas sieru un vēlreiz nedaudz pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.

Dalīties.

Atstāt Ziņu