Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Ziemassvētku sulīgās gaļas šķēles

Pinterest LinkedIn Tumblr +

oreiz necepām ierasto cepeti. Nolēmām pēc saviem ieskatiem iemarinēt cūkgaļas šķēles un izsautēt tās cepeškrāsnī.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:

2 kg cūkgaļa ar ādu
½ citrona sulas
4 ēd.k. balzamiko etiķa
1 liels sīpols
3 ķiploka daiviņas
jūras sāls
šķipsniņa gaļas kopējās garšvielas
1 ēd.k. brūnā cukura

Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež šķēlēs (mūsu gadījumā tā jau bija sagriezta). Nomizo uz sagriež ripiņās sīpolu un ķiploku. Bļodā samaisa balzamiko etiķi ar citrona sulu, sāli, brūno cukuru, gaļas kopējo garšvielu. Iecilā marinādē sagriezto sīpolu un ķiploku. Tad gaļas šķēles ierīvē ar iegūto marinādi. Liek lielā bļodā un ļauj aptuveni 30 minūtes ievilkties. Tad liek uz cepamās pannas un aptuveni 45 minūtes cep 200 grādu temperatūrā.

Bijām salikuši šķēles divās kārtās un pēc aptuveni pusstundu ilgas cepšanās apgrozījām gabaliņus, lai vienmērīgi pagatavojas no abām pusēm. Ņemot vērā, ka gaļa bija divās kārtās, tā drīzāk sautējās, nevis kļuva kraukšķīgi brūna. 

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.
Dalīties.

Atstāt Ziņu