Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Sviestā cepts ķirbis ar Indijas riekstiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

r jāmācās ēst vienkāršāk. Laikam ejot, cilvēka pusdienu šķīvja saturs ir kļuvis milzīgs. Esam pieraduši ēst lielas porcijas, pēc kura notiesāšanas jūtamies miegaini, noguruši un ar smaguma sajūtu vēderā. Vai tam tā tiešām ir jābūt? Pēc maltītes cilvēkam ir jājūtas mierīgam, taču ne miegainam. Tikai tad, ja pēc ēšanas sajūta ir viegla un enerģiska, vari būt drošs, ka maltīte un tās daudzums bijis piemērots,- tā raksta Ance Anna Šternberga savas jaunās grāmatas “Topi vesels ar mājās gatavotu ēdienu” pamatēdieniem veltītās nodaļas ievadā.

Sutinātais ķirbis ar Indijas riekstiem pavisam noteikti atbilst principam – ēst vienkāršāk. Šo ēdienu ir vienkārši pagatavot un tas neapgrūtina gremošanas sistēmu ar lielu produktu daudzveidību vienā ēdienā. 

Nepieciešams (2 personām):
600 g gabaliņos sagriezta ķirbja ar visu mizu
2 ēd.k. ar kaudzi gī sviesta vai kokosriekstu eļļas
1/2 ēd.k. riekstu cepšanai
1/2 tējk. kajēnas piparu vai citu aso piparu pēc izvēles
1/2-1 tējk. maltu kumina sēklu
1/2 apelsīna sulas ar mīkstumu
2 saujas ar Indijas riekstiem
sāls pēc garšas
melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:
Vok pannā izkausē taukvielas un pievieno (aktivizē) garšvielas, izņemot sāli. Kad no garšvielām sācis veidoties patīkams aromāts, pievieno ķirbju gabaliņus. Visu kārtīgi apmaisa, lai garšvielas un taukvielas nosegtu katru ķirbja gabaliņu. Pannai virsū uzliek vāku un sautē apmēram 20 minūtes.
Citā pannā izkausē atlikušo sviestu un pievieno Indijas riekstus. Tos grauzdē, līdz tie kļūst zeltaini.
Pannai, kurā atrods ķirbja gabaliņi, noņem vāku. Pievieno grauzdētos riekstus, apelsīna sulu un mīkstumu. Ēdienu vaļējā pannā karsē apmēram 5-10 minūtes, ļaujot ūdenim reducēties. Pasniedz siltu.

Ja riekstus gribas kraukšķīgus, tos jāber klāt ēdienam, kad to pasniedz.  

  

Dalīties.

Atstāt Ziņu