Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Svētku laika ķirbja maize

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ī maizīte mūsu mājās tiek cepta rudens un ziemas sezonā, kad aktuāli dažādos veidos notiesāt saausgušo ķirbju ražu. Neiztrūkstoši tā tiek cepta arī uz Ziemassvētkiem. Tad to bagātinām ar marmelādes gabaliņiem un žāvētiem augļiem.

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
1 kg kviešu miltu
5 tējk.sausais raugs
3 tējk.cukurs
2 ēd.k.medus
300 ml.piens
700 gr.ķirbja biezeņa
200 gr.marmelāde
rozīnes

Pagatavošana:
Miltus sajauc ar raugu un cukuru. Pienu uzsilda tikai tā, lai ir silts – nevāra. Miltos izveido iedobumu, kurā liek ķirbju biezeni, medu, marmelādes gabaliņus un rozīnes, pielej pienu un ar rokām kārtīgi samīca mīklu. Apsedz bļodu ar dvielīti un atstāj, lai uzrūgst apmēram uz 2 stundām. Tad veido kukulīšus un liek uz pannas un ļauj vēl atpūsties mīklai apmēram pusstundu. Tad liek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep 30-40 minūtes.

 

____________________________________
Salātu recepte iesūtīta konkursa “Pie svētku galda” ietvaros. 

No 2014.gada 23.decembra līdz 2015.gada 4.janvārim arī Tu vari pieteikt recepti, kura neiztrūkstoši tiek likta lietā, klājot svētku galdu, vai arī šajā svētku sezonā ir izmēģināta pirmo reizi!

Balvā izcilā pavāra Raimonda Zommera parakstīta “Zommers. Mūsdienu latviskā garša” recepšu grāmata.
 
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT >>.
Dalīties.

Atstāt Ziņu