Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Pildīta vista

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ar šo recepti vari pārsteigt savu ģimeni valsts svētku vakariņās Mārtiņdienā vai 18.novembrī, bet tik pat labi arī citos svētkos vai ikdienā. Pagatavot pildītu vistu ir vienkārši!

Nepieciešamās sastāvdaļas
Vesela svaiga vai saldēta vista
Skābeni rudens āboli
Paciņa žāvētu plūmju
1 liels vai 2 vidēji sīpoli
Sāls, pipari, citas garšvielas
Vēl darba procesā būs nepieciešamas šķēres, adata, diegs un cepamplēves maiss cepšanai

Pagatavošana:
Ja esi iegādājusies saldētu vistu, tad tā vispirms jāatkausē. Paralēli var sagatavot vistas pildījumu. Proti, nomizo ābolus un sagriež tos šķēlītēs. Sagriež arī žāvētās plūmes un sasmalcina sīpolus. Visas šīs sastāvdaļas liek bļodā, samaisa, pievieno sāli un piparus (pēc garšas). Var pievienot arī citas garšvielas, garšvielu maisījumus. Tad ņem vistu un to piepilda ar sagatavoto pildījumu. Lai cepšanās procesā pildījums nenāktu ārā, vistas vēdera lejas daļu aizšuj. Ar diegu var arī sasiet kopā vistas kājiņas, lai tās neizveras un neveicina vistas plīšanu cepšanās procesā. Sagatavoto vistu liek cepamplēves maisā. Ja ir palicis pāri nedaudz pildījuma, to var kārtot apkārt vistai. Aizsien abus maisa galus ciet un liek cepeškrāsnī cepties. Apmēram 200 grādu temperatūrā nepieciešams cept aptuveni 90 minūtes (atkarīgs no tā, cik liela vista).
Var arī neizmantot cepamplēves maisu. Uz nedaudz ieeļļotas cepampannas saliek uz pusītēm sagrieztus kartupeļus un tiem pa virsu liek pildīto vistu.

Labu apetīti!

Dalīties.

Atstāt Ziņu