Vārda dienu svin: Armands, Armanda

Pildīta paprika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aprika ir ļoti parocīga, lai to pildītu ar kādu pildījumu. Arī Līga ir sagatavojusi savu variantu, kā pagatavot papriku unar ko to pildīt.

Nepieciešams:
3-4 vidēji lielas paprikas
Neliels sīpols
2-3 daiviņas ķiploka
1 paciņa rīsu
200g tītara maltās gaļas

Pagatavošana:
Nomazgā paprikas, pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas. Sakārto paprikas pusītes cepamtraukā. Vienu pusīti atstāj pildījumam.
Lej katlā ūdeni, pievieno sāli un liek karsēties. Kad ūdens sāk burbuļot, liek tajā paciņu rīsu un atstāj uz 15-20 minūtēm uz lēnas uguns vārīties.
Tad ņem pannu, uz kuras uzlej nedaudz eļļas. Smalki sagriež paprikas pusīti, sagriež arī sīpolu un ķiplokus. Visu liek pannā apcepties. Kad paprika un sīpols jau apcepies, pievieno malto gaļu. Pieber sāli un citas garšvielas. Tikmēr arī rīsi jau izvārījušies: tos nokāš un pievieno maltajai gaļai pannā un vēl nedaudz pasautē.
Tad ar karoti rīsu masu pilda paprikas pusītēs. Kad tas izdarīts, cepamptrauka apakšā uzlej nedaudz ūdens, var uzliet arī nedaudz eļļas. Liek krāsnī uz aptuvni 30 minūtēm 180 grādu temperatūrā cepties.

Dalīties.

Atstāt Ziņu