Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Follijā cepta karpa ar dārzeņiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

atavojam follijā ceptu karpu un dažādus jaunos dārzeņus, kuri visi, izņemot papriku bija no sava dārza.

Nepieciešams:
svaiga karpa
jaunie kartupeļi
burkāniņi
puķkāposti
kabacītis
ķiršu tomātiņi
paprika
sāls, citronpipari
ķiploki
dilles
majonēze un nedaudz sviesta

Pagatavošana:
Liekam pannā uz follijas notīrītu, izķidātu karpu bez galvas. Ierīvējam ar sāli, citronpipariem un zivju garšvielu.

Karpai apkārt saliekam jaunos kartupeļus, burkāniņus, puķkāposta gabaliņus, kabacīša šķēlītes, paprikas šķēlītes, ķiršu tomātiņus, ķiploku daiviņas. Uz karpas uzliekam sagrieztu ķiploku gabaliņus un dārzeņiem pa starpām saliekam mazus piciņus sviesta.

Folliju aizlokām ciet un liekam cepties 180 grādos kādas 45 – 50 minūtes.

Kad viss ir kādas 50 minūtes cepies un zivs un dārzeņi ir gandrīz gatavi, attaisām vaļā folliju un uzberam visam virsū sagrieztas dilles un pārlejam ar majonēzi. Liekam cepties vēl kādas 10 minūtes.

Karpa ar dārzeņiem ir gatava.
Liekam uz šķīvjiem un baudām. Klāt vēl salātu vietā šoreiz ēdām svaigus gurķīšus.

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>

 

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu