Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Pildītas cūkgaļas ruletītes zemeņu mērcītē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas gaļas ruletītēm:
300g cūkgaļa
100g biezpiens
30g Holandes siers
Nedaudz dilles
Saujiņa skābenes
1 burkāns
selerija sakne (tik pat cik burkāns)
1 tēj.k sinepes
Garšvielas

Pagatavošana:
Selerija sakni nomizojam un sagriežam strēmelītēs, jo planāk, jo ātrāk gatavosies.
Burkānu arī nomizojam un sagriežam tādos pašos gabaliņos.

Skābenes un dilles sasmalcinam, pievienojam biezpienu, sinepes, garšvielas, un uz smalkās rīves sarīvētu sieru, izmaisām.

Gaļu sagriežam šķēlēs. Izklapējam un uzberam garšvielas.

Virsū gaļas šķēlēm liekam biezpiena masu, to nežēlojot.
Vienā maliņā liekam burkānu un selerija strēmelītes.
Rullējam kopā.
Sarullētos gabaliņus aptinam ar diegu.

Cepam uz lielas uguns no visām pusēm, līdz brūns.
Pielejam nedaudz ūdeni un sautējam 15 minūtes uz mazas uguns zem vāka.

Gatavojam zemeņu mērcīti:
200g zemenes
1 apelsīna sula un 1/2 apelsīna miziņa
Svaigi rīveta ingvera sakne, pēc garšas
1 ēd.k cukurs
1 ēd.k sviests
1 tēj.k kukurūzas ciete

Katliņā liekam cukuru un sviestu, kausējam līdz masa kļūst viendabīga, pievienojam no apelsīna izspiestu sulu. Uzvāram, liekam klāt zemenes, apelsīna miziņu un ingveru.
Vāram uz mazas uguns zem vāka, līdz zemenes izšķīst. Nogaršojam.
Gatavu sablenderējam, liekam atkal uz uguns un lejam klāt kukurūzas cieti, kas iemaisīta 2 ēd.k ūdens.
Karsējam un maisam līdz sabiezē.

Ruletītes arī jau gatavas, noņemam diegu.
Liekam traukā vienu veselu gaļas ruletīti, bet otru sagriežam šķēlēs.Pārlejam zemeņu mērcīti. Dekorējam ar plānam gurķa šķēlītēm un pāris svaigām zemenēm.

Ļoti,ļoti gardi!

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>





Dalīties.

Atstāt Ziņu