Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Mājās cepta maize ‘ciabatta’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
* ap 450g milti
* 1 tēj.k sāls
* 15g svaigais raugs
* 250ml ūdens
* 1 tēj. cukurs
* 1 ēd.k eļļa

Pagatavošana:
Miltus sajaucam ar sāli. Raugu izsķīdinam siltā ūdenī un pievienojam cukuru, atstājam uz 10 minūtēm.
Raugu pielejam miltiem, pievienojam eļļu, izmīcam mīklu. Ja par sausu, tad pievienojam ūdeni, ja par lipīgu, tad miltus. Mīklai jābūt maigai, bet nav jālīp pie rokām.
Ieliekam mīklu traukā, apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu. Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem, izslēdzu un tur raudzēju.
Bildē ar ciparu 1, mīkla tikko samīcīta; bildē ar ciparu 2 -uzrūgusi mīkla.

Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru,nedaudz apkaisam ar miltiem, liekam virsū mīklu, izveidojam maizītes formu,pārkaisam ar miltiem un atstājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.
3.bilde – mīkla pirms un 4.bilde – pēc pastāvēšanas.

Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni, jo vajadzīgi tvaiki. Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtēm.

Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist un tikai tad griežam.

Es esmu pārsteigta par gala rezultātu, jo maize ir neizsakāmi garda. Mīksta, maiga, svaiga un galvenais -pašas rokām cepta.

Šī maize cepta no puses no dotajām sastāvdaļām. Ja cep pilnu recepti, tad sanāks divas maizītes.

Dalīties.

Atstāt Ziņu