Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Lasis ar dārzeņiem sojas mērcē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas
Lasis
Laša marinādei
:
garšviela zivīm
3 citroni
2 tējk. medus
2 ēd.k. olīveļļas
Ķiploks
Dārzeņi (manā gadījumā – cukini, baklažāni, paprika)
Garšvielas pēc izvēles
Sojas mērce

Pagatavošana:
Lasis
Lasi apkaisa ar zivs garšvielām un atstāj uz nakti vēsumā (bet to var arī nedarīt).
Gatavo mērcīti marinādei – bļodiņā izspiež citronu sulu, pielej olīveļļu, medu un lielos gabalos sagrieztus ķiplokus, maisa, kamēr medus ir izkusis. Liek lasi lielā bļodā vai maisiņā, un aplej ar sagatavoto maisījumu. Kārtīgi izbužina un ierīvē katru laša gabalu, atstāj to uz kādām 20 min. Saplēš folliju kvadrātos un uz katra gabala liek pa lasim. Paceļ folija malas un izveido tādu kā laiviņu, kurā ir lasis, uzlej tam nedaudz mērcīti, kurā tas stāvēja, pievieno rozmarīna zariņu. Aizverot foliju, atstāj nelielu spraudziņu. Tā sagatavo visus laša gabaliņus. Izkārto tos uz cepampannas.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 190 grādiem (aptuveni 15 min). Kad tā ir uzkarsusi liec iekšā pannu ar lašiem un cep 20 min. Pēc 20 min ņem ārā, izcel no folija un kārto uz šķīvja.

Dārzeņi
Sagriež visus dārzeņus palielos gabalos. Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un liek virsū dārzeņus, uzlej aptuveni pusglāzi(jāskatās cik daudz dārzeņu) ūdens, lai tie var sautēties. Liek virsū vāku un atstāj uz kādām 15 min. Ik pa laikam apmaisa, bet ne ļoti daudz. Pēc 15 min, noņem vāku un uzber garšvielas. Apmaisa un vāku vairs neliek. Pēc kāda brīža dārzeņus aplej ar sojas mērci. Daudzumu skatās pēc sajūtām un garšas. Pēc vāka noņemšanas pasautē vēl kādas 15 min un gatavs!

Dalīties.

Atstāt Ziņu