Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Pagatavo garšīgu vistu stikla burkā!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ziemassvētkos noprovēju ļoti gardu, maigu, sulīgu vistiņu. Tās noslēpums bija, ka gatavota parastā stikla burkā, kas domāju visās mājās ir pieejama.
Ļoti svarīgi, lai burka, kurā gatavosi, būtu pilnīgi vesela, lai tā nebūtu ne saskrāpēta, nekā citādi bojāta un lai nesaplīst.
Un vēl ko es iesaku – zem burkas palikt apakšā folija gabalu, lai burka nestāv uz plikas cepampannas.

Ņemam vistu – stilbiņus, spārniņus, šķiņķīšus, jebko, kas mums labāk garšo. Noņemam ādu, liekam bļodā, kur pievienojam sagrieztu sīpolu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, garšvielas.
Tālāk ir vairāki varianti. Mēs vistas gaļai varam pievienot saldo krējumu un majonēzi vai majonēzi un tomātu mērci, vai arī atstājam tikai ar garšvielām.

Sagatavoto vistu bļodā apmaisam ar garšvielām, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz vienu stundu ievilkties.

Pēc tam šo visu no bļodas pārliekam stikla burkā. Burku nevajadzētu likt pilnu, bet tā, lai paliek mazliet vieta suloties.

Man bija 3 litru burka un vieta vistai bija daudz. Burku pārsedzam ar foliju – kā ar tādu vāciņu.

Burku ar vistu ieliekam aukstā cepeškrāsnī, ieslēdzam ap 180-200 grādiem un aizmirstam par vistu uz vienu stundu un 30 minūtēm.

Pēc tam ļoti uzmanīgi, jo viss ir karsts, izņemam vistu no burkas.

Ir izveidojies tāds šķidrumiņš, kas pēc tam saželē kā galerts.

Vista sanāks ļoti maiga, sulīga un garda. Arī pagatavošana ir vienkārša.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu