Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Burkānu- zirnīšu sautējums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

abs variants vakariņām, kad īsti nav ne laika, ne gribēšanas gatavot. Vienīgais, kas aizņem vairāk laika, ir burkānu sagatavošana, taču, ja tev ir virtuves kombains vai parocīga rīve, tad sašķēlēt burkānus ripiņās, būs zibenīgi. Un parējais jau vairs īpašu piepūli neprasa. Lai labi garšo!

Sastāvdaļas:
Burkāni 1 kg
Zaļie zirnīši (konservēti) 700g
Cīsiņi
Saldais krējums
Malti melnie pipari
Sāls

Pagatavošana:
Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Ņem pannu ar augstām malām, liek iekšā burkānus, pielej nedaudz ūdens (mazāk kā pusglāzi) – lai labāk sautējas. Sautē kamēr burkāni mīksti, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno zaļos zirnīšus un sautē aptuveni 10 minūtes. Nākamais solis- pievieno burkāniem un zirnīšiem cīsiņus, kas iepriekš sagatavoti- tiem novilkta plēve (ja tāda ir) un sagriezti mazākos gabalos. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Visu sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz cīsiņi gatavi. Beigās pievieno nedaudz saldo krējumu, visu apmaisa un sautē vēl 5 minūtes. Gatavs!

Dalīties.

Atstāt Ziņu