Vārda dienu svin: Alīna, Sandris, Rūsiņš

Aknas berlīniešu gaumē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
Āboli, aknas, sīpoli, majorāns, jūras sāls, pipari, eļļa, milti

Pagatavošana:
Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež ceturtdaļās. Aknas sagriež 1 cm lielos gabaliņos un apslaka ar citronu sulu.

Ābola gabalus pārlej ar dažām ēdamkarotēm ūdens un 10 minūtes vāra/sautē. Pēc tam sastampā putriņā.

Sīpolus sagriež riņķīšos un uz pannas eļļā apcep, pievieno majorāna lapiņas, vēl nedaudz apcep. Noņem no pannas.
Aknas nosusina ar papīra virtuves dvielīti un apvārta miltos. Uzkarsē pannā eļļu un cepamo sviestu. Aknas apcep no abām pusēm uz karstas liesmas (aptuveni 2 minūtes katra puse) Tad aknas pārkaisa ar sāli un pipariem, pievieno sīpolus un atkal īsu brīdi apsilda pannā. Pasniedz ar ābolu biezeni un sīpolu riņķīšiem. Šim ēdienam piestāv arī kartupeļu biezenis.

Dalīties.

Atstāt Ziņu