Rudens ne tikai ir skaists gadalaiks, bet arī ražas laiks. Mums šogad ir ļoti daudz āboli. Tad nu vārīju ābolu ievārījumu!
Es vāru tā – cik kg ābolu, tik kg cukura. Sagriežu visu gabaliņos, pieleju nedaudz ūdeni un, kad vārās un āboli jau ir caurspīdīgi pievienoju cukuru. Kad gatavs atstāju uz nelielas liesmas un pildu burkās.
Gatavojam krājumus ziemai!
DĀRZEŅU SALĀTI ZIEMAI
Signes dzeltenie dārzeņu salāti
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
GURĶI UN TOMĀTI ZIEMAI
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
SĒNES ZIEMAI
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
IEVĀRĪJUMI
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Eksotiski ievārījumi: kivi un persiku
1 komentārs
Cik kg iztiritu un sagrieztu abolu – tik cukura, vai – cik kg veselu abolu – tik cukura?