Konkurss Gatavojam krājumus ziemai! rit vēl šo pēdējo nedēļu! Ina iesūtījusi recepti – marinēta paprika. Padalies arī Tu ar savu īpašo recepti un laimē recepšu grāmatu!
Inas recepte: Marinēta paprika
Nepieciešamas paprikas. Tās iztīra un sagriež garenās 1-2 cm platās strēmelēs. Kārto burkās guļus vai stāvus. Katrā burciņā ielej ēdamkaroti vai divas ar eļļu. Tad vāra marinādi: uz litru ūdens ņem glāzi (200 g) cukura, 1 ēdamkaroti sāls, glāzi 9% etiķa, pieber pāris melnos piparus. Kad marināde uzvārīta, to lej pāri burkās sakārtotajām paprikām. Piepildītās burkas liek katlā ar ūdeni karsēties. Aptuveni 90 grādu temperatūrā 0,7 l burciņu karsē 15-20 minūtes.
Gatavojam krājumus ziemai!
Signes dzeltenie dārzeņu salāti
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.