Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Atceros pirmo reizi, kad pagaršoju marinētus puķkāpostus. Tas bija pamatskolas laikā, kad pie tēva ieradās draugi un ciema kukuļa grozā bija arī burciņa no pagraba – ar puķkāpostiem. Tie bija tik nenormāli garšīgi, bet mūsu mājās ne tie tika audzēti, ne pirkti, tāpēc tikai tagad, kad man pašai ir dārzs, beidzot varu pagatavot savu kārumu ziemai. Kārumu? Nu jā.. saldi jau nav, bet kārums ir taču arī tas, ko ļoti, ļoti gribās!” konkursa “Gatavojam krājumus ziemai!” pieteikumā raksta Ilze Lipska.

Marinētiem puķkāpostiem vajag:
puķkāpostus
dilles,
upeņu lapas,
ķiploku,
piparus,
lauru lapu

Marinādei:
Uz 2 litriem ūdens 5 ēd.k. sāls, 5 ēd.k cukurs, 400ml 9% etiķa. Sanāk pikanti. Ja gribas maigākus, tad droši varat likt 200-250 ml etiķi. 

Pagatavošana:
No sākuma puķkāpostus sadala mazākos gabaliņos. Burciņas pamatā kārto dilles, tad kārto puķkāpostus, piparus, lauru lapu un upeņu lapas. Visu pārlej ar marinādi. Sagatavotās burciņas liek pasterizēties 20 minūtes. Burciņas aizskrūvē un apgāž otrādi, lai atdziest.

Dalīties.

Atstāt Ziņu