Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Katru gadu daļa gurķu jāmarinē ir aroniju laikā, uzskata Ilze Lipska. Šādi marinēti gurķīši iegūstot ne tikai burvīgu, neierastu lillīgu nokrāsu, bet arī nelielu garšas niansi. 

Gurķu marinēšanai nepieciešams:
gurķi,
aroniju ķekari
lauru lapas
pipari
dilles

Marinādei:
Uz 3 litriem ūdens 6 ēd.k. cukura, 6 ēd.k. sāls, 300 ml 9% etiķa

Gatavošanas process:
Vispirms ar verdošu ūdeni izmazgā burciņas, kurā liks gurķīšus. Ar verdošu ūdeni nomazgā arī vāciņus. Ļauj burciņām un vāciņiem nožūt. Gurķus kārto burkā, kopā ar aronijām, dillēm, pipariem, lauru lapu. Tad vāra marinādi: uz 3 litriem ūdens lieku 6 ēd.k. sāls, un 6 ēd.k. cukura (zinu, ka šīs proporcijas mēdz būt ļoti dažādas) un 300 ml 9% etiķa. Etiķi pievieno tad, kad ūdens ar sāli un cukuru ir uzvārījies. Karstu marinādi lej pāri gurķiem. Liek burciņas pasterizēties. Karsē aptuveni 15 minūtes, ņemot vērā, ka tās tiek ieliktas jau karstā, bet ne verdošā ūdenī (ūdens temperatūrai jābūt apmēram 75-80 grādus karstai). Pēc karsēšanas, aizskrūvē vai aizvāko burciņas un apgriež otrādāk. Kad burciņas atdzisušas, nes uz pagrabu, liek vēsumā.

 Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu