Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Anna iesaka pagatavot marinētas gailenes

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Es pagājušajā gadā pamēģināju samarinēt gailenes, kaut arī citi teica ka marinējot tās parasti sanāk kā gumija, bet man sanāca mīkstas kā šampinjoni. Tad nu šogad arī esmu jau samarinējusi dažas burciņas, bet viss labāk man garšo gaileņu mērcīte, tāpēc ar gaileņu marinēšanu neaizraujos.

Vajadzēs:

-gailenes
Marinādei:
-1 ēd.k sāls
-1 tēj.k cukura
-5 smaržīgie pipari
-1 kanēļstandziņa
-1/2 tējkarotes citronmiziņas
-100 g etiķa 9%
-100 g ūdens

Pagatavošana:
1) gailenes liek vārīties sālsūdenī apmēram 15 minūtes
2) kad gatavas, notecina
3) katliņā taisa marinādi- lej ūdeni, etiķi, sāli un uzvāra-klāt liek gailenes un vāra 20 minūtes
4) kad pavārījušās liek klāt cukuru, piparus, kanēļstandziņas un rīvētu citronmiziņu, uzvāra un lej iekšā burciņās
5) skrūvējam ciet un gāžam otrādāk

 

Gatavojam krājumus ziemai!

Signes vīriešu zapte

Dārzeņu salāti ziemai

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Signes gurķi savā sulā

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte 

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas 

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Skābēti gurķi un tomāti

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

 

Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu