Es pagājušajā gadā pamēģināju samarinēt gailenes, kaut arī citi teica ka marinējot tās parasti sanāk kā gumija, bet man sanāca mīkstas kā šampinjoni. Tad nu šogad arī esmu jau samarinējusi dažas burciņas, bet viss labāk man garšo gaileņu mērcīte, tāpēc ar gaileņu marinēšanu neaizraujos.
Vajadzēs:
-gailenes
Marinādei:
-1 ēd.k sāls
-1 tēj.k cukura
-5 smaržīgie pipari
-1 kanēļstandziņa
-1/2 tējkarotes citronmiziņas
-100 g etiķa 9%
-100 g ūdens
Pagatavošana:
1) gailenes liek vārīties sālsūdenī apmēram 15 minūtes
2) kad gatavas, notecina
3) katliņā taisa marinādi- lej ūdeni, etiķi, sāli un uzvāra-klāt liek gailenes un vāra 20 minūtes
4) kad pavārījušās liek klāt cukuru, piparus, kanēļstandziņas un rīvētu citronmiziņu, uzvāra un lej iekšā burciņās
5) skrūvējam ciet un gāžam otrādāk
Gatavojam krājumus ziemai!
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.
1 komentārs
Kamer saleju burcinas, acis no pieres gandriz izspraga!