“Šī adžika ir vairāk domāta tiem, kuri mīl asus ēdienus. Bet, ja negribi tik asu, vari likt mazāk čili piparu. Ziemā ļoti labi iet klāt gaļas ēdieniem un, protams, to var ēst kā salātus,” par konkursam “Gatavojam krājumus ziemai” iesūtīto recepti stāsta Anna.
Vajadzēs:
-2 kg tomātus
-2 kg sarkanās paprikas (citas krāsas šoreiz gan nederēs)
-3 gab asos sarkanos piparus (čilli)
-6 ķiploka galviņas
-2 ēd.k.sāls
-1 ēd.k cukura
-1 ēd.k maltie sarkanie pipari
Pagatavošana:
Tomātus un papriku nomazgā, tomātiem izgriež nabiņu un paprikai sēklas no vidus, sagriež mazākos gabalos.
Papriku, tomātus un čilli samaļ gaļas mašīnā.
Lej katlā un vāra tik ilgi kamēr katlā visa masa paliek uz pusi mazāk.
Pieliekam cukuru, sāli, sarkanos piparus un saspiestus ķiplokus, vāram vēl 5 minūtes.
Lejam tīrās sterilās burciņās un skrūvējam ciet.
Burciņas griežam otrādāk un skatamies, vai labi aizskrūvētas.
Gatavojam krājumus ziemai!
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.