Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Recepte, kā pagatavot pieneņu medu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laiks, kad dārzos un pļavās viļņojas dzelteno pieneņu ziedu jūra, ir īstais, kad vārīt pieneņu medu!

Nepieciešams:
200 pieneņu galviņas
1 l ūdens
1 citrons
1kg cukura

Pagatavošana:
Pieneņu galviņas ievāc agrā saulainā rītā, kamēr ziedi pilni ar nektāru. Nedrīkst lasīt tuvāk par 100 m no automaģistrālēm! Izplūc dzeltenos ziedus no kauslapām, aplej ar ūdeni un atstāj uz diennakti. Pēc diennakts masai pievieno nemizotu, sagrieztu citronu un vāra uz lēnas uguns apmēram stundu. Tad nokāš, pievieno cukuru un vēlreiz vāra stundu, pusotru. Gatavo medu sapilda burciņās, atdzesē un lieto kā medu. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu