Nepieciešams:
3 kg melleņu
3 kg cukurs
1 želantīna paciņa/pektīns
Pagatavošana:
Saber mellenes katliņā, tik nedaudz pieliet ūdeni ~ 1/2 krūze, tad vārīt uz nelielas liesmas. Kad vārās
pievieno cukuru, kad iemaisītais cukurs jau vairs ar graudiņiem nav jūtams, tad pievieno jau pirms tam sagatavotu želantīnu (var arī likt veikalā nopērkamo pektīnu )
Kad gatavs, tad atstāj uz nelielas liesmas, lai vārās un pilda burkās.
Gatavojam krājumus ziemai!
DĀRZEŅU SALĀTI ZIEMAI
Signes dzeltenie dārzeņu salāti
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
GURĶI UN TOMĀTI ZIEMAI
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
SĒNES ZIEMAI
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs
IEVĀRĪJUMI
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē
Eksotiski ievārījumi: kivi un persiku