Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Melleņu ievārījums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nepieciešams:
3 kg melleņu
3 kg cukurs
1 želantīna paciņa/pektīns

Pagatavošana:
Saber mellenes  katliņā, tik nedaudz pieliet ūdeni ~ 1/2 krūze, tad vārīt uz nelielas liesmas. Kad vārās
pievieno cukuru, kad iemaisītais cukurs jau vairs ar graudiņiem nav jūtams, tad pievieno jau pirms tam sagatavotu želantīnu (var arī likt veikalā nopērkamo pektīnu )

Kad gatavs, tad atstāj uz nelielas liesmas, lai vārās un pilda burkās.

 

Gatavojam krājumus ziemai!

DĀRZEŅU SALĀTI ZIEMAI

Marinēta paprika

Signes dzeltenie dārzeņu salāti

Signes vīriešu zapte

Dārzeņu salāti ziemai

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

 

GURĶI UN TOMĀTI ZIEMAI

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Skābēti gurķi un tomāti

Inas marinētie saldie gurķīši

Tomāti želejā

Signes gurķi savā sulā

 

SĒNES ZIEMAI

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Marinētas gailenes

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte

Sēņu soļanka

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Marinētas baravikas

 

IEVĀRĪJUMI

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

Eksotiski ievārījumi: kivi un persiku

 

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu