Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Marmelādīgais plūmju džems

Pinterest LinkedIn Tumblr +

obrīd dārzs piebiris ar mazajām Kaukāza plūmītēm, kā arī ar daudz maigākajām Skoroplodnaja plūmēm. Lai ogas neaizietu bojā, meklēju veidus, kā tās pārstrādāt. 

Nepieciešamas būs plūmes un cukurs. 

Šī marmelādīgā džema pagatavošanai izmantoju proporciju 1:1, kur uz vienu litru plūmju biezeņa liku vienu kilogramu cukura.

Vispirms katliņā ielej nedaudz ūdens, ber klāt nomazgātas plūmes un liek vārīties. Ar ūdni patiešām nevajag pārspīlēt, tikai tik daudz, lai tas uzvāroties sāktu veidot tvaikus, jo no plūmēm pašām nāks ārā gana daudz sulas. Vārīšanas procesā svarīgi panākt, lai plūmes sāk šķīst. Tā arī regulāri jāpamaisa, lai “neuzsēžas” uz katla dibena. 

Kad plūmes izšķīdušas, katliņu noņem no uguns un ļauj atdzist. 

Pēc tam katliņa saturu lej sietā un ar karoti izspaida. Tādā veidā bļodā nonāks tikai plūmju biezenis, bet kauliņi un mizas paliks sietā. 

Tad biezeniem pievieno cukuru un maisa, līdz tas izkusis. Lej cukuroto biezeni katliņā un uzvāra. Karstu pilda burciņās un ziemā bauda gan uz grauzdiņa brokastīs, gan pie pankūkām, kā garšu bezpiedevu jogurtam, kūku pildījumos utt.

Dalīties.

Atstāt Ziņu