Kontakti | Par SievietesPasauli | Reklāmas iespējas | Noteikumi | Lapas karte | Dāvanas | Labo Domu Krūzes | SP veidotājas
Twitter
Lietotājvārds 
Aizmirsi lietotājvārdu vai paroli?
Parole 
Ienāc
Atcerēties manus lietotāja datus uz šī datora
Tu vēl neesi reģistrējusies SievietesPasaule.lv? Izdari to tagad!Tas ir bez maksas, bet piedāvā dažādus bonusus, tādus kā - piedalīties konkursos, testēt produktus, blogot, pirmajai uzzināt jaunumus, kā arī personalizēt savu Sievietes Pasauli. Pievienojies!
Piektdiena,  24. Novembris Vārda dienas Velda, Velta
Autors: Ina
Ilustrācija: Autores foto
Pievienots: 31.08.2015.

Rudens ražas laiks nav iedomājams arī bez kāpostu skābēšanas un marinēšanas. Šeit recepte, kā pagatavot marinētus kāpostus.

Saglabāt kā mīļāko rakstu
04.09.2017 09:49
Nepilnīga recepte, cik daudz kāposti?
05.09.2017 12:22
Sīlva, laukos jau nav laika svērt, turklāt daudzums atkarīgs no kāpostu šķirnes (jo agrāki kāposti, jo tie ir mīkstāki un vairāk sakrītas, jo vēlāki - jo stingrāki un mazāk sakrītas).
Bet vispār varu pastāstīt, ka esmu sākusi praktizēt jaunu kāpostu marinēšanas tehniku: vispirms uzvāru marinādi. 1 litrs ūdens, 3 ēd. karotes cukura, 2 ēd. karotes sāls, 3 lauru lapas, melnie pipari 10 gb, galda etiķis 200 ml glāze. Ja gribas kreptīgākus, tad piparus vēl dažus vairāk un galda etiķi arī varbūt par 1/2 glāzi var pievienot. Uzvāru marinādi un tad tajā lieku sarīvētos kāpostus (visus vienā piegājienā vai dalot pa daļām), kas ir saīsināti līdz 4-5 cm garumam. Paturu kāpostus marinādē, apmaisu, lai tie saraujas un sapildītās burkas pēc karsēšanas nepaliktu pustukšas. Pēc tam kāpostus izsmeļ no katla un pilda burkās (pārmērīgi nespiežot), pārlej ar to pašu marinādi. Pēc tam burciņas liek karsēties 90 grādu karstā ūdenī apmēram 20-30 min (cietākus kāpostus varbūt ilgāk, mīkstākus – īsāku laiciņu).
21.10.2015 20:59
Un tas viss puslitra burciņai...!
21.10.2015 21:24
Tu traks, vai - litru marinādes uz puslitra burciņu!? Es parasti lieku litra burkās un kāpostus diezgan piespaidu, un kāpostu sulu pirms marinādes liešanas noleju. Tad man ar litru marinādes pietiek vidēji 4 litra burkām. Viss patiešām ļoti atkarīgs no tā, cik blīvi vai irdeni ir salikti kāposti.
31.08.2015 21:16
Kā man garšo marinēti kāposti. Esmu mēģinājusi tos vairākas reizes gatavot patis, bet vienmēr diemžēl sanāk par mīkstiem...
Vārds
Komentārs:

! SievietesPasaule.lv neatbild par pievienotajiem lasītāju komentāriem, jo tie satur autora, nevis portāla veidotāju viedokli. Taču portāls aicina, rakstot komentārus, būt tolerantiem, ievērot pieklājības normas un iztikt bez rupjībām, pretējā gadījumā SievietesPasaule.lv patur tiesības komentārus dzēst. Komentāru noteikumi.
Pievienot komentāru
© SievietesPasaule 2009 | web izstrāde: Molssoft | webdizains: annija.lv