Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Perfekti marinēti kāposti ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

udens ražas laiks nav iedomājams arī bez kāpostu skābēšanas un marinēšanas. Šeit recepte, kā pagatavot marinētus kāpostus.

Nepieciešami:
kāposti
1 ēd.k. melno piparu
2-3 lauru lapas
2 ēd.k. rupjās sāls
2 ēd.k. cukura
1 deserta karote etiķa esences vai glāze (200 ml) 9% galda etiķa

Pagatavošana:
Kāpostus saēvelē un ar nazi sagriež vēl nedaudz smalkāk, lai kāposti nebūtu pārāk gari. Bļodā tos apber ar nedaudz sāls un cukura, apmaisa un ļauj aptuveni 30 minūtes ievilkties un suloties. Tikmēr vāra marinādi. Lej katlā litru ūdens, pievieno 2 ēdamkarotes sāls un 2 ēdamkarotes cukura, pieber melnos piparus un lauru lapas. Liek vārīties. Kad ūdens uzvārījies, tam pievieno esenci vai galda etiķi un kārtīgi izmaisa. Tad ņem tīras burkas, pilda tajās kāpostus, kurus pirms tam nožņauga, lai notek liekā sula. Kāpostus burkās pārmērīgi nespiež, lai būtu vieta arī marinādei. Kad burka piepildīta, pirms marinādes liešanas vēlreiz nolej burciņas apakšā sakrājušos kāpostu sulu. Ja sula paliks, tad marinējums var nesanākt tik kreptīgs kā gribētos. Lej virsū marinādi (melnos piparus gan cenšos nelikt burkās). Pēc tam burciņas liek ūdenī karsēties aptuveni 40 minūtes.

Dalīties.

Atstāt Ziņu