Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Ķeguma salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ispirms, laikam jāsāk ar to, kāpēc “Ķeguma salāti”. Varētu jau saukt, protams, atkal par rudens salātiem vai kā līdzīgi, bet man šie salāti atsauc atmiņā to augusta nedēļas nogali, kad Rīgā bija +34 grādi ēnā, vai to atcerieties???? Mēs ar ģimeni un draugiem bijām Ķegumā pie Daugavas un tad jau katrs cienā ar to, ko paņēmis līdzi. Un tā mūsu paziņa iedeva nogaršot šos salātus. Salāti bija brīnišķīgi! Vai vienkārši savādāki, nekā mēs gatavojam, jo savējie jau ir apnikuši.

Salātiem proporcijas ņem visas apmēram vienādās daļās vai arī liek vairāk, to kas labāk garšo, vai ir vairāk, jo katru reizi būs savādāka garša.
– Ņemu ap 2 kg tomātus, tos sablenderē vai samaļ, lej šo masu lielā katlā (vismaz 5 l).
– Sagriež sīpolus.
– Sagriež burkānus.
– Sagriež papriku.
– Sagriež baklažānu vai kabaci vai cukīnī (var arī vairākus veidus).
– Sagriež zaļumus – pētersīļus, seleriju, baziliku, timiānu – ko nu kurš pats vēlas.

Tomātu katlu liek vārīties un sāk cept atsevišķi eļļā visus sagrieztos dārzeņus. Kad viena dārzeņu porcija ir apcepta, to pievieno pie tomātu biezeņa. Pašās beigās pievieno sagrieztos zaļumus, vienu 0,5 l burciņu tomātu pastas, sāli un piparus pēc katra paša garšas izjūtām. Es pievienoju (kādā no porcijām) arī čilī piparu – asumam! Visu vēl kādas 15 minūtes pasautē!

Šos salātus var ēst gan siltus, gan aukstus, gan vienus pašus, gan pievienot gaļas ēdieniem. Vispār, pašlaik manā mājā paši labākie!

 

Elita šo recepti piedāvā Fiskars Functional Form četri-vienā virtuves dēlīša testa ietvaros.

Šis jaunās sērijas jaunums ir bērza koka virtuves dēlītis ar maināmām plastmasas virsmām (kopā 4 virsmas), kas saliekamas kopā ar īpašu klipsi. Tas ir ērti gan gatavošanas procesā, jo sagriežot vienu sastāvdaļu atliek tikai noņemt vienu virsmu un var gatavot tālāk. Savukārt pēc gatavošanas, visas virsmas saklipsē kopā un uzglabā kā vienu, nevis piecus dažādus dēlīšus.

 

Dalīties.

4 komentāru

Atstāt Ziņu