Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Kā saglabāt skābenes ziemai? SASALDĒ!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kābenes, tāpat kā rabarberi ir vieni no tiem dārza labumiem, ko pēc Jāņiem vairs neiesaka svaigā veidā ēst, jo tajos izdalās pārāk daudz skābeņskābes. Taisnības labad jāteic, ka pastāv arī otrs uzskats, kas paģēr, ka uz Jāņiem jānogriež visi rabarberu kāti un skābenes, jo tos tiešām ēst nevajag, taču tos dzinumus, kas uzaug pēc tam gan uzturā varot droši lietot. 

Kuram uzskatam pieslieties, jālemj vien pašai. Taču, lai uz Jāņiem grieztie rabarberi un skābenes nebūtu jāizmet mēslainē – saglabā tos ziemai. 

Idejas, kā pagatavot un saglabāt ziemai rabarberus, esam apkojušas šeit.

Savukārt skābenes varam ieteikt sasaldēt!

Kā rīkoties, ja vēlies sasladēt skābenes?

1) Vajadzēs plastmasas trauciņus vai aizvelkamus maisiņus;

2) Savāc skābeņu lapas. Ja uzskati par nepieciešamu, tad tās nomazgā un nožāvē (lai lapas pārlieku nesaledotu);

3) Lapas var sagriezt, var likt veselas trauciņos vai maisiņos;

Ziemā, kad skābeņu zupas sastāvdaļas būs savārītas, atliks tikai izņemt skābeņu trauciņu no saldētavas un pievienot zupai!

 

Padalies arī ar saviem saldēšanas knifiem, rakstot uz sp@sievietespasaule.lv!

Dalīties.

Atstāt Ziņu