Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Gurķi tomātu mērcē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ja tradicionālie marinētie vai sālītie gurķīši apnikuši, vari pagatavot interesantus gurķu salātus, kas ziemā kalpos par labu piedevu otrajiem ēdieniem.

Nepieciešams:
5 kg gurķu
0,5 l tomātu mērces
½ glāzes cukura
2 ēd.k ar kaudzi sāls
100 g 9% etiķa
100 g ķiploku

Pagatavošana:
Gurķus nomazgā, nomizo (var arī nemizot) un sagriež ripiņās. Sagrieztajiem gurķiem pievieno tomātu mērci, cukuru, sāli, etiķi un sagrieztus vai izspiestus ķiplokus. Visu samaisa un uz 30 minūtēm atstāj ievilkties. Tad visu liek katlā un maisot karsē līdz „uzmet burbuli” (gandrīz sāk vārīties). Pilda burkās, aizvāko un ļauj atdzist. Tad nes uz pagrabu vai liek uzglabāties ledusskapī.

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

3 komentāru

Atstāt Ziņu