Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Man ļoti patīk sēņot, bet tīrīšana, gatavošana un ēšana ne visai. Tāpēc apbrīnoju to namamāti, kura gailenes pat samaļ! Gaileņu “ieziemošana” ir tik vienkārša, ka to spētu izdarīt pat vīrietis kuram roku vietā ir skūvgriežņi…lai gan ir redzēti arī tādi eksemplāri, kas domā, ka produkti “aug” pagraba burciņās!” – raksta Tīna. Viņa konkursa “Gatavojam krājumus ziemai!” ietvaros iesūtījusi recepti, kā sagatavot gailenes ziemai.

Ceptas gailenes
Notīra un sasmalcina gailenes. Liek katliņā, sautē kamēr iztvaiko visa sula, pievieno kompleksās garšvielas un pāris ēdamkarotes eļļas. Ja būs kārtīgi izsautētās sēnes, eļļa būs dzidra. Masu pilda burciņās un aizvāko. Šādas sēnes var lietot uz maizes, kā piedevu kartupeļu ēdieniem vai gatavot tradicionālu mērci. Mūsmājās visiecienītākais veids ir gaileņu pica.

 Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu