Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Saldē dilles un lokus, ietaupi un baudi zaļumus arī ziemā!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ārzeņu, ogu un augļu saldēšana ziemai vairs nav nekāds jaunums. Vismaz mūsu mājās. Nu jau pāris gadus saldētavas plauktos vieta tiek atlicināta arī vasarīgo zaļumu kastītēm. Saldētas tiek gan smalki sagrieztas dilles, gan maurloki, sīpolloki, kā arī smalki grieztas selerijas saknes. 

Šādi tiek nošauti vairāki zaķi ar vienu šāvienu:

1) vasaras pilnbriedā, kad zaļumu dārzā pārpārēm, bet fiziski nespēj tos notiesāt, nesāp sirds, ka kaut kas pāraugtu un aizietu nebūtībā;

2) ziemā tā ir iespēja baudīt patiešām reālu zaļumu garšu, jo veikalā nopērkamo diļļu un lociņu buntītes ne vienmēr izceļas ar svaigumu un ir blāvi zaļā krāsā, nevis bagātīgi zaļas kā sezonā augušās;

3) ne mazāk svarīgi, tā ir iespēja ietaupīt diezgan prāvus līdzekļus ziemas mēnešos, kad svaigie zaļumi veikalos maksā diezgan daudz. 

Kā rīkoties, ja arī tu vēlies sasladēt ziemai dilles un lociņus?

1) Vajadzēs plastmasas trauciņus vai aizvelkamus maisiņus (es gan maisiņos neiesaku likt, jo pieredze rāda, ka no tiem pēc iepakojuma atvēršanas zaļumi izbirst pa visu saldētavu);

2) Savāc zaļumus, kad tie ir sausi (lai saldēšanas procesā zaļumi paliktu maksimāli irdeni un nesaledotu);

3) Sagriez dilles un lokus tādos izmēros, kādos esi ieradusi tos pievienot ēdieniem un pildi trauciņos.

4) Pieaugušos diļļu kātus vari sagriezt lielākos nogriežņos un salikt pa porcijām, ko var pievienot zupām buljona garšas uzlabošanai.

 

Padalies arī ar saviem saldēšanas knifiem, rakstot uz sp@sievietespasaule.lv!

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu