Vārda dienu svin: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Apgūsti labu garšu ar Līvas Kļaviņas ‘Labas garšas grāmatu’!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ulinārijas šova “Gatavo 3” vadītāja, “Labas garšas darbnīcu” saimniece un žurnāla “Pie Galda!” veģetārās virtuves rubrikas autore Līva Kļaviņa savas labas garšas formulas apkopojusi “Labas garšas grāmatā”. 

Līva Kļaviņa, kas visu mūžu ir pētījusi un meklējusi labas garšas formulas, nu tās ir apkopojusi pati savā recepšu grāmatā, lai dalītos tajās ar citiem. Lai ikviens no mums, apguvis pamatus, varētu eksperimentēt virtuvē pēc sirds patikas un priecēt savas garšu kārpiņas vēl un vēl.

Līva tic, kano šīs grāmatas iegūtās zināšanas atbrīvos cilvēkus no iekšējiem meliem, piemēram, tādiem, ka viņi nemāk gatavot ēst! Ja cilvēkam ir kaut vai pāris no tam dotajām maņām, tad viņš māk gatavot ēst! Galvenais ir uzticēties šīm maņām un mēģināt, līdz izdodas!”

“Labas garšas grāmata” nebūs īstā, ja interesējaties par augsto pavārmākslu vai meklējat precīzas un izsmalcinātas franču receptes. Šī grāmata būs jūsu labākais draugs ikdienā, ja vēlaties iegūt dziļāku izpratni, brīvību un pārliecību, darbojoties un improvizējot virtuvē. Grāmatā atradīsiet ne tikai 70 veselīgas, veģetāras un iedvesmojošas receptes, bet arī zināšanas par to, kā veidojas garša un kā gala rezultātā radīt jaunas receptes no pieejamiem produktiem.

“Es vēlētos, lai šī grāmata jums būtu kā labākais draugs virtuvē, lai tā iedvesmotu un iepriecinātu, lai tā atbrīvotu, noņemtu lieku nastu un palīdzētu saskatīt svarīgāko,” piebilst Līva.

 

Par Līvu:
Līva Kļaviņa ir garšu pētniece, kas uzaugusi pie jūras Slīteres rezervātā un pavadījusi daudz laika Eiropā. Viņa ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Tā, piemēram, ilgāku laiku dzīvojot Francijā, Spānijā un Anglijā, Līvai bija iespēja apgūt Latīņamerikas, Āfrikas un Āzijas kulinārijas tradīcijas. Londonā mācījusies uzturmācību un praksē daudz to izmantojusi, strādājot restorānos un kafejnīcās, klājot banketu un kāzu galdus. Tā Līva ieguva pārliecību, ka veselīgs nebūt nav pliekans un bezgaršīgs. Līva neuzskata, ka bauda ir primārais, kas ēdienā jāmeklē, bet tic, ka patiesi veselīgs ēdiens sniedz prieku un ir garšīgs un ka tas ir līdzeklis, lai veselā ķermenī dvēsele varētu izdzīvot pilnvērtīgu dzīvi. 2013. gadā Līva sāka sadarboties ar žurnālu “Pie Galda!”, un arī tagad viņas pārziņā ir veģetārās virtuves sadaļa. Tāpat kopā ar Līvu nofilmētas jau trīs sezonas jeb 38 TV3 “Gatavo 3” kulinārijas raidījuma sērijas. Pašlaik Līva bez grāmatas izdošanas pievērsusies arī garīgajiem meklējumiem, ko studē Jeruzālemē. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu