Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Pašu gatavots olu liķieris

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
3 olu dzeltenumi
160 ml piens vai saldais krējums
60-90 ml alkohols-konjaks, rums vai šņabis
5 ēd.k cukurs (man bija Farīna, labi der brūnie cukuri, tie piedod labu garšu), bet var ņemt arī parasto cukuru un beigās pievienot piemēram vārīto iebiezināto pienu

Pagatavošana:
Olas dzeltenumiem pievienojam cukuru un kārtīgi izmaisam ar putojamo slotiņu.

Uzsildam viegli siltu pienu un iemaisam olu masā.

Liekam uz mazas uguns karsēties, nepārtraukti maisot līdz sabiezē. Tas var aizņemt ap 10 minūtēm.

Ļaujam pilnība atdzist.

Olu krēmam pievienojam alkoholu visu sajaucam. Var ar blenderi, var ar šeikeri, var vienkārši samaisīt.

Lejam pudelē un ļaujam nostāvēties ledusskapī līdz atdziest.

Alkohola daudzums uz šī vārītā krēma daudzumu būtībā jau ir pēc katra garšas, kuram vieglāks, kuram stiprāks tīk.

Un nu laiks nobaudīt. Maigs, krēmīgs…mmm…

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS’ IETVAROS

UN KĀDS IR TAVS IECIENĪTĀKAIS OLU ĒDIENS? PAGATAVO, NOBILDĒ UN ATSŪTI RECEPTI MUMS!

BALVĀS- kvalitatīvie FISKARS Functional Form cepšanas piederumu komplekti!

Vairāk par konkursu lasi šeit>>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu