Kontakti | Par SievietesPasauli | Reklāmas iespējas | Noteikumi | Lapas karte | Dāvanas | Labo Domu Krūzes | SP veidotājas
Twitter
Lietotājvārds 
Aizmirsi lietotājvārdu vai paroli?
Parole 
Ienāc
Atcerēties manus lietotāja datus uz šī datora
Tu vēl neesi reģistrējusies SievietesPasaule.lv? Izdari to tagad!Tas ir bez maksas, bet piedāvā dažādus bonusus, tādus kā - piedalīties konkursos, testēt produktus, blogot, pirmajai uzzināt jaunumus, kā arī personalizēt savu Sievietes Pasauli. Pievienojies!
Pirmdiena,  16. Jūlijs Vārda dienas Estere, Hermīne
Autors: SievietesPasaule.lv
Ilustrācija: Flickr.com, CC - ☼zlady
Pievienots: 14.04.2010.

Tie ir vieni no pirmajiem pavasara dārzeņiem, kas pilni ar organismam vērtīgām vielām, turklāt ļoti diētiski.

Saglabāt kā mīļāko rakstu
01.05.2014 17:31
dzīvoju Vācijā, te ēd sparģeļus kātraki........a vot negaršo man tie, ēdu kā zāles, vajag un viss
16.04.2014 20:25
Te ir viena liela kluda. Nav noradits laiks,cik ilgi javara. un cik liela udens daudzuma. Un neviena varda par varishanas intensitati.
14.04.2013 00:22
nez vai tirgū arī varēs iegādāties vietējos sparģeļus, nekad neesmu pievērsusi uzmanību.
18.04.2010 09:04
nu man viņi ļoti grāso arī svaigā veidā, jo sevišķi galviņas :)
17.04.2010 10:40
Nezinu kā sauc tos,kas aug puķudobē,bet pavasaros es viņu jaunos dzinumus apēdu,tik daudz,lai sautētu vai savādāk gatavotu nesanāk.Garšo pēc cukurzirņiem,pāris dienas atpakaļ vēl nebija izlīduši,jāiet šodien apskatīties.Ļoti garšīgi,es arī sākumā nezināju,ka var ēst tos,kas pie mums aug dobē!!!
15.04.2010 10:25
Pie mājas aug asparāgi, bet nu šitādus brīnumus neesmu pamanījusi...
14.04.2010 16:50
Rutai - kāpēc Tu gribi iemānīt sparģeļus vīram? Tici man, tas neatmaksājas ne gastronomiskās baudas, nedz arī finansiālajā ziņā. Sparģeļa galvenā vērtība ir maigā un svaigā garša, kā arī viegli kraukšķīgā struktūra (tapēc svarīgi šo dārzeni nepārkarsēt). Ja mazos gabaliņos sagriestu sparģeli "noslēpj" kādā sautējumā vai no vārītiem dārzeņioem gatavotos salātos - burvīgās garšas īpašības vienkārši pazūd. Jēgas nekadas, tikai lielāka masa, bet tā kā cenas ziņā sparģelis nebūt nav tas lētākais dārzenis, tad vienkārši lieki izdota nauda.
14.04.2010 13:41
Rutai par iemānīšanu: ja novāri un pēc tam sagriez mazākos gabalos, tad droši var likt klāt dažādos dārzeņu salātos ar eļļiņu, tāpat arī dārzeņu sautējumos var likt klāt, būtībā izmantot līdzīgi kā ziedkāpostu.
14.04.2010 13:39
Jā, tā ir! :) Tekstiņā arī tas ir pieminēts: Sparģeļi ir daudzgadīgi liliju dzimtas augi. Tos audzē ne tikai kā dārzeņus, bet arī kā dekoratīvus augus krāšņā zaļuma dēļ - tu taču pazīsti asparāgu, vai ne? Iespējams, tev pat dārzā tas kuplo, bet neesi iedomājusies, ka tā dzinumus pavasarī var gardi notiesāt.
14.04.2010 13:36
Kautkur dzirdēju, ka sparģeli ir tie paši asperāga dīgsti. Vai tā ir taisnība?
Vārds
Komentārs:

! SievietesPasaule.lv neatbild par pievienotajiem lasītāju komentāriem, jo tie satur autora, nevis portāla veidotāju viedokli. Taču portāls aicina, rakstot komentārus, būt tolerantiem, ievērot pieklājības normas un iztikt bez rupjībām, pretējā gadījumā SievietesPasaule.lv patur tiesības komentārus dzēst. Komentāru noteikumi.
Pievienot komentāru
© SievietesPasaule 2009 | web izstrāde: Molssoft | webdizains: annija.lv