Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Izdotas pavārgrāmatas ‘Grilēsim’ un ‘Uzkodas’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sākoties vasaras sezonai, “Jāņa Rozes apgāds” laidis klajā divas jaunas pavārgrāmatas – Reičelas Leinas “Grilēsim! Gardai un veselīgai maltītei” un Mikelas Neri „Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”.

Grāmatā “Grilēsim! Gardai un veselīgai maltītei” atradīsi pusotra simta recepšu liellopu gaļas, cūkgaļas, jērgaļas, vistas, pīles, zivs, jūras velšu, dārzeņu un augļu grilu pagatavošanai. Grilēšana ir lieliska metode veselīga ēdiena pagatavošanai, turklāt visus grāmatā aprakstītos ēdienus var gatavot gan uz vaļēja grila brīvā dabā, gan cepeškrāsns grila režīmā. Grāmatas sākumā atradīsi dažādu mērču un čatniju receptes. Savukārt katrā grila receptē ir ieteikums, ar kādiem salātiem vai piedevām baudīt šo ēdienu. Izmēģini liellopu steiku ar grilētām sēnēm un zaļo piparu mērci, karamelizētas cūkgaļas ribiņas, jērgaļas iesmiņus piparmētru marinādē un grilētus banānus ar pikanto šokolādes mērci!

Savukārt grāmatā „Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei” atradīsi padomus, kā pagatavot picas, pīrādziņus, gaļas un zivju bumbiņas, dažādus iesmiņus un fritētus kārumus vieglai pēcpusdienas maltītei vai piknikam, kā arī receptes elegantām pirkstiņuzkodām un sorbetiem, ko pasniegt viesību sākumā. Grāmatā līdzās klasiskajām uzkodām (sālskliņģeri, siera pīrādziņi grieķu gaumē, šokolādes trifeles) ir plašs veselīgo uzkodu klāsts (laša karpačo, tomātu sorbets, siera un seleriju uzkodas) un uzkodas no dažādām pasaules malām (fahitas, kiši, fokačas, humuss). Kopumā atradīsi gandrīz pusotra simta uzkodu recepšu.

Dalīties.

Atstāt Ziņu