Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Izdota grāmata par garšaugiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā bagātīgi ilustrētu grāmatu “Garšaugi”, kuras autore ir Latvijā pazīstamā kulinārijas un gastronomijas speciāliste, žurnāliste, tulkotāja un Radio SWH “balss” Iveta Galēja.

Vasara ir īstais garšaugu un garšvielu laiks. Kad stādām, laistām, ievācam, izgaršojam un baudām zaļos augus. Patiesībā visos laikos un visās kultūrās ļaudis ir likuši lietā vietējos garšaugus, lai uzturētu veselību, padarītu garšīgākus ēdienus un uzlabotu produktu kulinārās īpašības. Uz šiem trim vaļiem balstīts arī garšaugu apskats jaunajā Ivetas Galējas grāmatā “Garšaugi”.

Krāšņām fotogrāfijām bagātajā grāmatā iekļauti 25 garšaugi, kurus katrs var audzēt arī savā piemājas dārziņā, dzīvoklī uz palodzes vai uz lodžijas. Grāmatā iztirzāti dažādi garšaugu praktiskās izmantošanas aspekti. Aprakstīta augu izcelsme, ieviešanas vēsture, tradicionālā pielietošana dažādās zemēs, kā arī izmantošanas iespējas mūsdienās – virtuvē, ķermeņa kopšanai un dvēseles stāvokļa uzlabošanai. Autore piedāvā  75 detalizētas receptes grāmatā minēto garšaugu kulinārai izmantošanai, kā arī desmitiem vēl citu recepšu novārījumu, uzlējumu, tēju, komprešu un vannas ūdens gatavošanai. Lasītājs grāmatā atradīs informāciju par dažādu garšaugu īpatnībām, audzēšanas prasībām, savstarpējo saderību un vērtīgus padomus to ievākšanai un uzglabāšanai.

 

“Garšaugi ir kā cilvēki – personības ar visdažādākajiem raksturiem un talantiem. Ir gan izlēcēji, gan mieramikas, gan gudrie, ir līderi un komandas spēlētāji. Iepazīstot katra raksturu (īpatnības) un iemācoties to izmantot, gudrs priekšnieks (ēdiena gatavotājs, baudītājs) spēj gūt sev maksimālo labumu dzīves kvalitātes un labsajūtas nemitīgai uzlabošanai” – no grāmatas “Garšaugi” ievada.

Dalīties.

Atstāt Ziņu